Bild av flicka som tittar på sin telefon

Grannsamverkan
i din smartphone

 

Vanliga frågor och svar om Carehood grannsamverkan

Vad kostar det att använda Carehood?

Carehood-appen kostar ingenting. Du kan starta hur många trygghetsområden du vill och gå med i ett trygghetsområde startat av någon annan utan kostnad. Om du vill gå med i fler trygghetsområden kostar det 50 kronor per år. Då får du gå med i hur många trygghetsområden du vill.

Går det att använda Carehood till en befintlig grannsamverkansgrupp?

Absolut, då är det ännu enklare att komma igång.

  1. Starta ett nytt trygghetsområde med samma namn som er grannsamverkansgrupp.
  2. Dela länken eller QR-koden för trygghetsområdet med alla medlemmar.

Det är allt som behövs för att komma igång.

Hur skannar jag en QR-kod med Carehood-appen?

Tryck på Lägg till Carehood på startskärmen i Carehood och därefter på den fyrkantiga ikonen uppe till höger i kartvyn. Rikta kameran mot QR-koden så skannas den automatiskt.

Hur ställer jag in vilka notiser jag vill ha?

Öppna fliken inställningar (den med ett kugghjul) för trygghetsområdet. Välj Medlemskapsinställningar. Där kan du aktivera och avaktivera alla notiser.

Du kan välja att få olika typer av notiser för olika trygghetsområden.

Måste jag ange telefonnummer och adress?

Medlemmarna i trygghetsområdet bestämmer vilka uppgifter som är obligatoriska för medlemskap. Syftet med att kräva kontaktuppgifter är dels att kunna verifiera att du hör hemma i trygghetsområdet och dels att du och dina grannar ska kunna komma i kontakt med varandra utanför appen.

Vad används mina kontaktuppgifter till?

E-postadressen används som unikt inloggningsnamn i appen, samt för återställning av lösenord om du skulle glömma bort det. Eventuell adress och telefonnummer visas bara för medlemmarna i det trygghetsområde där du har angivit dem. Du kan använda olika kontaktuppgifter för olika trygghetsområden.

Vem bestämmer över trygghetsområdet?

Alla medlemmar i trygghetsområdet bestämmer tillsammans. Det finns ingen "chef" eller ägare. Alla har samma rättigheter och behörigheter. Det betyder till exempel att alla medlemmar kan byta namn, plats och beskrivning på trygghetsområdet. När någon ändrar något skrivs det automatiskt ett inlägg om det i forumet.

Hur tar jag bort ett trygghetsområde?

När alla medlemmar har gått ur trygghetsområdet tas det bort automatiskt. Det går inte att ta bort det när det har medlemmar.

Hur många medlemmar kan ett trygghetsområde ha?

Vi har inte begränsat antal medlemmar.

Hur många trygghetsområden kan jag starta?

Vi har inte begränsat hur många trygghetsområden du kan starta. Du kan starta ett för grannsamverkan, ett för båtklubben, ett för förskolegruppen, ett för ridsällskapet, ett för kolonistugeområdet, ett för nattvandrarna, ett för samfälligheten, ett för familjen, ett för ... Ja, du fattar. :-)

Går det att starta dolda trygghetsområden?

Ja då, aktivera Visa inte på karta eller sökning när du skapar trygghetsområdet. Du kan också ändra synligheten för trygghetsområden efteråt i inställningarna. Tänk på att enda sättet att sprida dolda trygghetsområden är med länk eller QR-kod på delningsfliken i appen.

Vad händer om jag trycker på en av larmknapparna i appen?

Då skickas det en notis till alla medlemmar i trygghetsområdet som har valt att ta emot larmnotiser. Dessutom skrivs det ett inlägg i forumet där det står att du har skickat ett larm samt var du var när du skickade det.

Kan jag stänga av mitt eget överfallslarm?

Nej, av säkerhetsskäl måste någon annan göra det i appen.

Kan jag ändra ett inlägg jag redan har sparat?

Javisst, tryck på den grå pilen till höger över inlägget. Du kan bara ändra dina egna inlägg.

Fungerar familjedelning i iOS-appen?

Nej, tyvärr. Köp inuti appar fungerar inte med familjedelning om man är inloggade på olika Apple-ID i App Store.

Var ser jag hur länge min årsprenumeration på Carehood gäller?

Tryck på huvudikonen uppe till höger på startskärmen. Längst ner på kontosidan står det hur länge prenumerationen är aktiv.

Hur går jag ur ett trygghetsområde?

Det finns två sätt. Ett är att peka och hålla på trygghetsområdets bild på startskärmen och välja "Gå ur Carehood". Det andra är att öppna trygghetsområdet och gå till inställningar. Där finns en knapp för att lämna trygghetsområdet.

Måste jag ha en avatar (personlig bild)?

Nej, det är frivilligt, men det är trevligt och ger ett mer personligt intryck ju fler som väljer att ha det. Dessutom är det lättare att skilja varandra åt i diskussionerna. Du måste inte ha en bild av dig själv.

Kan jag använda samma inloggning i flera telefoner?

Ja då, du kan logga in med samma uppgifter på alla ställen där du har Carehood-appen.

Fungerar appen i iPad?

Japp.

Fungerar appen i Apple Watch?

Japp.

Har ni några tips när det gäller att döpa trygghetsområden?

Försök vara så tydlig som möjligt. För grannsamverkan är det bra om platsen och ordet grannsamverkan kombineras. Storgatans grannsamverkan eller Torpsta grannsamverkan till exempel.

Kan jag lämna synpunkter på Carehood-appen?

Väldigt gärna! Skriv till hej@carehood.se.

Illustration av ett trygghetsområde